Fra hest til atlet på tre sekunder.

Springhest, Sarahs hestemassage

Nu er jeg er normalt ikke så meget til “quick fix’s”. Men jeg ved hvordan man gør en helt almindelig hest til en atlet på under tre sekunder…

…man sætter sig op på den!

 

Det uddyber jeg lige.

Jeg har tænkt tanken før og jeg blev lige mindet om det igen under en julefrokost blandt ikke-hestemennesker her før jul.

Talen faldt på min beskæftigelse som hestemassør. Det vakte som altid vældig opsigt. Jeg undres til stadighed over, at mange mennsker finder hestemassage så eksotisk. Jeg synes jo selv det er ganske dagligdags.

Jeg spurgte så lidt ind til, hvorfor det vakte så stor forundring og min sidemand sagde sådan cirka disse ord: “Jamen jeg synes det er mærkeligt. For på mig virker heste så naturlige og utroligt store og stærke og derfor virker det mærkeligt, at de også kan have brug for massage.”

Det kunne jeg egentlig godt sætte mig ind og det var der formuleringen “fra hest til atlet på tre sekunder” poppede op. For i det øjeblik du svinger dig op på ryggen af hesten, så transformeres den fra en helt naturlig skabning til en atlet. Og det tager jo ikke mange sekunder.

 

Et liv blandt mennesker har følger -på godt og ondt.

Selv hesten, der bare tøffer lidt i skoven får anbragt noget vægt på ryggen, der belaster den på en unaturlig måde. Og jo mere vi rider og træner, jo mere unaturligt bliver hestens liv.

Ikke dårligt -bare unaturligt.

Som i: “Naturligt = hesten går uden rytter på en forholdsvis hård og tør steppe med græs.”

Og det kan give både spændte og ømme muskler. Og spændte og ømme muskler nedsætter hestens evne til, at modsvare vores krav til den og derfor giver massage mening -også for store stærke heste.

Faktisk er måden vi holder vores heste på, også uden at ride dem, ofte så unaturlig, at det kan påvirke musklerne negativt. Den indskrænkede bevægelsesfrihed i boksen, fedtede folde, små folde, uro og støj, ukorrekt fodring. Og tusindvis af andre faktorer, som hesten møder i sit liv blandt os mennesker. Som den aldrig ville have mødt hvis den levede ude på stepperne.

Alle disse og mange andre faktorer kan få vores heste til, at spænde op og spændinger kan vise sig på mange måder. Hesten kan have svært ved, at gøre hvad vi beder den om. Lige fra, at den ikke kan lave galopanspring, har svært ved at stille sig korrekt, gør modstand mod biddet eller bliver halt og mister energien. Til at blive bliver nervøs og urolig, få fordøjelsesproblemer, skader, blive hidsig og meget andet.

 

Derfor er jeg hestemassør.

Det er derfor jeg så godt kan lide massage til heste. Det er hverken medicin eller mirakelkur, men en rigtig dejlig måde, at kompensere for nogen af de mindre positive konsekvenser vores -i sagens natur- unaturlige hestehold kan medføre.

Hest i solnedgang. Sarahs Hestemassage.Nu må du ikke tro jeg skriver dette, fordi jeg synes vi skal slippe alle vores moderne heste fri på Kaukasus’ stepper.

Tværtom. Der er jo også mange fordele for vores heste ved, at være sammen med os. Foder hele året, lindring af smerte, behandling af sygdomme, tryghed, ingen rovdyr og så videre.

Og på en eller anden måde tror jeg simpelthen, at vi mennesker skal leve sammen med heste.

De har noget, at bibringe os, som vi ikke kan finde på egen hånd.

Men når nu vi her til lands, primært har heste for vores egen fornøjelses skyld, så vil jeg rigtig gerne være med til, at sørge for, at det også er en fornøjelse for vores firbenede atleter, at leve sammen med os.

Derfor er jeg hestemassør.

-Så lader jeg det være op til dig, at sørge for resten af pakken, der giver din hest det værdige og gode liv blandt os mennesker, som den fortjener 🙂

 

(Og har du lyst, så se hvordan du kan gøre endnu mere for din hest her: https://sarahshestemassage.dk/nyhed-online-massagekursus/ )