Godt nyt til rideskolehestene og hvad Årets Rideskolehest 2018 lærte mig.

Jeg har altid haft et blødt punkt for rideskoleheste.

De var de første heste jeg havde kontakt med og som lærte mig, at blive hængende og var så høflige ikke, at vippe mig af, men allerhøjest snyde i hjørnerne og måske sjoske ind på midten og stille sig i håb om, at slippe for min bumpen i ryggen lidt før tid 😀 

kurser lige nu basis hestemasageSidenhen blev rideskolehestene nogen af de første, der lærte mig om hestemassage i praksis. Da jeg tog hestemassageuddannelsen øvede jeg mig nemlig på hestene nede i den lokale ponyklub.

Nu er rideskolehestene igen i mit liv, når jeg holder kurser på rideskoler rundt om, hvor unge og gamle kan lære, at give en gang kærlig forkælelses massage til deres hestevenner 🙂

Og det er tiltrængt. Rideskoleheste arbejder for føden og det kan mærkes i muskulaturen på mange af dem.

Der er noget at tage fat på for en hestemassør.

 

Derfor har jeg altid haft lidt ondt af rideskolehestene.

Syntes det var synd for dem, selvom jeg sagtens kan se, at de har det langt bedre i dag, end da jeg var barn! De kommer både på fold, får tjekket sadler og tænder og meget andet godt. 

Nå, men jeg har altså sådan haft lyst til, at skabe lidt ekstra fokus på rideskoleheste og give dem et stort bifald for deres indsats for alle os, der har startet vores hesteliv på ryggen af en rideskolehest.

Derfor fandt jeg på, at lave kåringen af Årets Rideskolehest 2018 og indførelse af Rideskolehestens Dag d. 1. februar for, med de midler jeg nu har, at kippe flaget en ekstra gang for de gode heste og ponyer på landets rideskoler og klubber.

Og det må siges, at det var en succes! mere end 150 heste blev nomineret af passere, ryttere og personale. Og 10 gik videre i finalen, hvor der blev kampvalg om førstepladsen, hvor næsten 3000 mennesker var inde og stemme på deres favoritter!

Sejren gik til en rigtig veteran: Lady fra Sevel Rideskole, der har gået rideskole i næsten 20 år!!! 

Til hende er der roset, hestebolsjer, diplom og hestemassage på vej. (Massagen høfligt doneret af AKN Hestemassage, der bor noget nærmere vinderen end jeg gør)

 

 

Nå, men tilbage til det med, at have ondt af…

Det er nemlig det som dette indlæg skal handle om. For ofte har jeg tænkt: “At de dog finder sig i det! Hvor er heste dog søde og rare, de burde egentlig bare smide os af og sige nej tak.” Men nej, runde efter runde trasker de rundt med os. År ud og år ind.

Det jeg oplevede undervejs i denne konkrurrence, der har løbet over et par uger var en helt uendelig strøm af kærlighed til skolehestene <3 

Uanset om de var søde eller svære. Nuttede eller ‘helt almindelige’ eller super flotte. Venlige eller mutte.

De er alle elskede på hver deres måde.

Og ikke bare af en enkelt ejer, men af et helt hold af mennesker. Ryttere, passere, staldpersonale, hjælpere og ejere. 

 

Så det jeg forstår nu er hvorfor de orker de kære dyr: Kærlighed!

Jeg er sikker på de mærker den og forstår den. Forstår, at de har en særlig opgave, der kræver noget sved og nogle bump i ryggen, men som belønnes med kærlighed i massevis!

Derfor har denne begivenhed virkelig gjort mig så helt utrolig glad!!!

Jeg ved da godt at rideskoleheste ikke bliver mishandlet! Men jeg har altid syntes det var synd for dem fordi jeg ikke havde bemærket denne del af ligningen.

Så hvor er jeg taknemmelig for alle de deltagere i konkurrencen, der fik mine øjne op for det 🙂

 

Men jeg vil nu stadig gerne gøre noget ekstra for skolehestene.

For de har et fysisk hårdt liv. Og gad nogen sponse det, så ville jeg hjertens gerne udelukkende massere rideskoleheste, men man skal jo leve og betale regninger og den slags kedelige ting.

hestemassage til husbehov onlinekursusDerfor har jeg fundet en slags kompromis, for jeg ved også godt, at rideskoleøkonomi ikke helt hænger sammen med hestemassage.

Jeg har lavet et særligt gruppetilbud på, hvad man kunne kalde “kontormassage”, for rideskoleheste og andre heste der arbejder for føden.

Her vil rideskoler kunne få massage for kun 200,- kroner.

Se mere om tilbuddet til rideskoleheste her

 

Og så håber jeg, at det kan hjælpe med til, at lidt flere rideskoleheste kan få massage.

For hold op hvor vil de have godt af det 🙂

Og hold op hvor vil jeg elske, at måtte forkæle nogen flere rideskoleheste <3

Men lige for nu: Tak for en forrygende kærlig konkurrence med et kampvalg tilsidst, der var et helt derby værdigt!

 

De bedste hilsner fra Sarah

/Sarahs Hestemassage.