Sådan fik Heidi maksimalt udbytte af massage til sin hest.
Jeg har gennem et godt stykke tid haft den dejligste islænder i behandling.
Hans ejer er så glad for det udbytte, som hun og hendes hest har haft af forløbet, at hun gerne vil dele sine oplevelser med, hvad hestemassage har givet, af resultater med andre.
Det synes jeg naturligvis er superdejligt, for jeg er ganske enig i, at hestemassage virkelig kan noget inden for sit felt. Musklerne udgør jo faktisk 60% af hestens samlede vægt, så det ville næsten være sært, hvis påvirkning af muskulaturen ikke gjorde en forskel 😉
Så værsgo; her får du historien, med Heidis egne ord.
“Hvorfor valgte jeg, at min islænder skulle have massage?
Først lidt forhistorie om Faxi.
Min islænder vallak Faxi, som jeg købte for 5 år siden var ikke velfungerende syntes jeg. Ikke fordi han var syg og ikke kunne rides, men bare ikke sådan rigtig glad og tilpas.
Han var forsigtig, lidt sky og irriteret i huden. Jeg havde også købt ham med en ridefejl; Han løb i samme øjeblik man satte sig op…
Nå, alt det fik jeg styr på. Han fik også laser behandling.
Men jeg syntes jeg ikke at han var helt OK endnu.
Jeg fik taget en blodprøve på ham, som bliv tjekket for alt hvad man nu kan tjekke for på en hest.
Blodprøven kom tilbage med ingen sygdomme at finde. Kun Zink og Magnesium mangel og så var immuforsvaret i bund. Det blev der så gjort noget ved.
Men jeg syntes stadigvæk ikke han var OK.
Han brugte ikke sin hale som en hest nu kan og bør. Og han var stadig stiv i sin højre skulder. Dette gav ham en stiv gang. For eksempel når han gik nedad, selv af små bakker og en volte, særligt til højre, var svær at holde for ham. Han kunne også tabe et skridt på sit højre bagben.
Og han kunne stadig finde på, at sætte ridningen igang for fuld løb.
Når jeg fik undervisning, skulle jeg opvarme i mindst 30 minutter før han var smidig og blød.
Så helt OK, syntes jeg stadig ikke, at han var!
Hestemassage har været det bedste, jeg har købt til min hest!
En dag kom min ældste datter og spurgte om Faxi ikke skulle have massage, når nu Sarah kom og skulle massere hendes hest.
Og jo, det skulle han da. For skade kunne det ihverfald ikke tænkte jeg.
Massage har været lige det, der skulle til.
Af hende, fik jeg en forklaring på hvorfor Faxi ikke var en glad islænder; I hans højre skulder og hals, var der stadig gamle muskelinfiltrationer. Nakke og kæbemuskler var også mega spændte og hans ryg var spændt og øm.
Så jeg besluttede at bestille seks gange massage, to gange om ugen hen over tre uger.
Allerede efter første gang, kunne jeg mærke en forbedring lige med det samme i vores ridning!
Hans skridt gang blev dejligt gyngende med det samme.
Hans stive gang ned af bakke, forsvandt også hurtig efter et par ganges massage.
Efter 3-4 ganges massage, hvor Sarah havde haft hovedfokus på hals og skuldre, opfordrede hun mig til lige, at få set på min sadel. For hun ville tro at der var noget galt med den i højre side pga de spændinger Faxi havde i ryggen.
Hun fortalte, at massagen virkede her og nu til, at lindre ømheden i ryggen, men spændingerne og smerten kom igen mellem hver behandling. Ergo måtte årsagen til det tilbagevendende problem stadig være der og sadlen var den største mistænkte. Og ja, ganske rigtigt; det var sadlen.
Sadlen var blevet 3 – 4 millimeter skæv i puderne hvilket var nok til at trykke skævt på hans ryg, så muskulaturen til højre på hans ryg blev ved med at være mega øm. Dette kunne Sarah mærke meget tydligt når hun gav ham massage. Ny sadel er købt og ryggen har fået mere massage.
Nu har Faxi fået ialt 8 ganges massage og vil forsætte med at få massage en gang om måneden. For så kan jeg altid få besked om hans muskulaturs tilstand og om min ridning/træning af ham er ok.
Så heste massage er for mig det bedste jeg har købt til min islænder.
Jeg har en glad ismule i dag 🙂
Heidi, Faxi’s ejer”
Vedligeholdsmassage versus massageboost.
Jeg anbefaler på det varmeste, at man giver sin hest vedligeholdsmassage hver 2. 3. eller 4. uge, alt efter hestens brug.
Vedligehold er i sagens natur tiltænkt, en hest, der allerede fungerer optimalt.
Her kan hestens smidighed og elasticitet vedligeholdes, træningsømhed fjernes og eventuel overanstrengelse eller snigende skader kan opdages og tages i opløbet. Samtidig med, at massage har en forebyggende effekt på ovennævnte.
Har hesten muskulære udfordringer, særligt af ældre dato, så kan man ikke forvente store forbedringer ved en enkelt gang massage i ny og næ.
Gamle spændinger (to måneder eller ældre) fjernes sjældent med en enkelt behandling, men kræver en mere grundig tilgang, som Heidis beretning vidner om.
Hvad er et massageboost?
Jeg kan derfor kun anbefale, at hvis du som hesteejer, gerne vil have det maksimale ud af din hest (og hestemassage), starter op med et booster forløb.
Alt efter hestens udfordringer, så anbefaler jeg mellem tre og otte behandlinger med kort interval (ca to-tre gange om ugen).
Og når resultatet er tilfredsstillende, kan man så gå over til vedligeholdsmassage.
Et boost, er en investering i sin hest og sin ridning. Og det er min klare opfattelse, at det virkelig kan betale sig.
Både i rideglæde, velvære hos hesten og faktisk også udbyttet af den investering i fx undervisning og tid man bruger på sin hest. (og så har vi slet ikke været inde på potentielle besparelser på fx dyrlæge pga massagens forebyggende effekt…)
Få rabat når du bestiller et massageboost til din hest.