Jeg ville ALDRIG selv massere min kæreste….

kram hest og menneske, amalie sofie blok grønningJeg mener, hvis jeg nu havde haft en kæreste og han havde trænet lidt ekstra og var godt øm i skuldre og ryg, så ville jeg da aldrig selv begynde, at massere på ham! Jeg er jo ikke uddannet menneskemassør…

Aj ok, det lyder lidt skørt ikke? Tænker de fleste af os har givet lidt kærlig massage til kærester, børn og veninder gennem årene, eller fået det selv.

Det er klart, at hvis vi har alvorlige skader eller overanstrengelser af kroppen, så går vi til en professionel behandler. Men ellers, i hverdagen, der går de fleste af os, helt uden at tænke over det, i gang med, at give hinanden lidt massage i ny og næ.

Fordi det løsner spændinger og giver velvære og er en kærlig gestus til modtageren. 

 

Vi er mindre bekymrede for kæresten end for hesten…

Derfor synes jeg det er lidt sjovt, at så mange hesteejere værger sig for selv, at gå i gang med, at massere deres heste. Sådan til husbehov i det daglige.

“Næh”, siger de. “Det tør jeg ikke selv, det lader jeg min massør om, så jeg ikke gør noget forkert”.

Og det er da rigtigt, at hvis du gør dig umage, så kan du faktisk godt gøre ondt værre med massage. Heldigvis siger de fleste heste fra over for total fejlbehandling.

Men jeg er nu ikke så bekymret. Når jeg ser på deltagerne i mine kurser i hestemassage, så er risikoen for, at de får gjort skade på deres heste forsvindende lille; de er meget forsigtige og ser stort set alle ud til, at have en virkelig fin fornemmelse for hestenes signaler.

 

ALLE kan lære, at give god massage!

Samtidig er det da også helt sikkert, at nogen er bedre til, at give massage end andre (så vidt min rygs meldinger gennem tiderne, fra folk der har givet mig en gang rygmassage).

Men massage til husbehov er altså ikke raketvidenskab. Alle kan lære det og skabe gode resultater med det.

Og det er for os hestefolk en enormt givende beskæftigelse både for vores heste og vores ridning. Derfor kan jeg ikke anbefale nok gange, at du som rytter også er i stand til selv, at tage den daglige trænings spændinger fra din hest.

Klart, at du har brug for en professionel til skader, trykninger, genopretning efter alvorlig fejlridning, bygningsfejl osv. Og selv her oplever jeg, at de bedste resultater opnåes, når hestens ejer hjælper til på sidelinien.

 

Få hjælp til, at lære det, så du kan føle dig sikker.

Det er derfor jeg er så hooked på, at lave kurser særligt målrettet hestemassage til husbehov. For tro mig; du behøver ikke være uddannet massør for virkelig, at gøre en forskel for din hest.

På dem lærer du det du har brug for, for at komme i gang med effektfuld, velgørende og forsvarlig massage i teori og praksis.

Så kan du trygt gå i gang og føle dig sikker på, at du ikke udsætter din hest for nogen former for farer.

Netop for tryghedens skyld, har jeg også en lukket Facebook gruppe, hvor alle, der har deltaget i mine kurser, kan stille spørgsmål, dele videoer, resultater og erfaringer.

Til dato er mine kurser nået ud til mere end 200 mennesker og dermed også mindst 200 heste. Og dét er jeg glad for. Det er nemlig min drøm, at ALLE heste skal have massage!

Har du fået mod på selv, at give din hest massage og vil du gerne have en god introduktion til hvordan og hverledes, så holder jeg kurser igen her i efteråret. Både på Fyn, Sjælland og i Jylland.

Der er stadig pladser, men være obs på, at der er begrænset antal pladser og at der ikke bliver flere kurser af denne art i mindst et år, så vil du igang, så tjek ind nu og se hvornår der afholdes kursus nær dig.

Se kurser her