Lær ‘verdens blideste massage teknik’

Se hvor uendelig blidt du kan fjerne spændinger hos en hest.

Nogen tror, at man skal være en ren bodybuilder for, at være hestemassør.

Intet kunne være mere misforstået!

Ofte er det lige modsat. Nogen gange må man bruge ‘verdens blideste teknik’ for, at få et resultat.

I dag får du en bid fra mit onlinekursus Hestemassage til Husbehov   Her vil jeg vise HVOR lidt man nogen gange kan nøjes med OG fortælle en lille historie om dette, fra det virkelige liv.

Lad mig starte med det lille videoklip, hvor du kan se grebet ‘sweat’:

 

(Hvis du vil have adgang til resten af kurset (for altid), så tillader jeg mig lige, at fortælle, at du fra d. 12-14. marts kan få hele kurset til halv pris. Dvs istedet for 495 kr, skal du kun give 250 kr. Men kun disse tre dage! Klik her og køb kurset med det samme )

 

Man skulle tro det var løgn.

Ja det skulle man virkelig! At så lidt kan have en effekt. Men det har det. Jeg har oplevet det så ofte.

Er hesten virkelig spændt, øm eller mistroisk, så er det værste du kan gøre, at sætte kræfter ind. I min verden skal det ikke ‘gøre ondt før det gør godt’. For hestens modsvar på det er, at spænde endnu mere op, blive endnu mere uvillige mod berøring af det ømme sted og det betyder, at den ikke kommer til, at have glæde af massagen. Tvært imod.

 

En historie fra et massagekursus.

På et af mine kurser havde en af hestene en del kropslige udfordringer, der også påvirkede dens sind og gjorde den mere nervøs, vågen og sensitiv.

Normalt skal kursisterne gennem samtlige massageteknikker til en fuld basismassage. De får dog også altid at vide (utallige gange), at viser hesten ubehag ved behandlingen, skal de nedskalere tryk, tempo og greb. Så de trykker mindre, arbejder langsommere og evt skifter til et blidere greb.

Den kursist, der havde førnævnte hest fik en smuk lektion (af hesten) i, hvor uendelig lidt, der kan gøre en forskel.

Hun måtte nemlig over det meste af hestens krop nedskalere til kun, at bruge ‘sweat’ på den nervøse hest med de ømme muskler.

Og hesten kvitterede. Ikke bare med mere og mere ro og tillid, men også med de klassiske tegn på, at den begyndte, at slippe sine spændinger; gaben og smasken og et hoved der langsomt sænkedes.

 

Jeg får tårer i øjnene.

Ja det gør jeg altså, når hestene på denne måde viser os, hvor ufattelig lidt der skal til for, at gøre en positiv forskel for dem.

Og hvor ufattelig let vi i virkeligheden kan håndtere dem og stadig opnå fuld reaktion fra dem.

Det samme gælder jo under ridning; se hvor let den veluddannede rytter kan indvirke på sin hest og alligevel få den til, at danse.

Jeg synes det er så smukt. Og det er nok netop denne lethed, dette utrolige faktum, at et dyr på flere hundrede kilo, kan påvirkes af få grams tryk af en hånd, en tøjle, et ben, der fascinerer mig sådan ved samspillet mellem hest og rytter.

 

Du kan gøre det samme.

Og det er ikke nogen statshemmelighed. Her er verdens blideste massagegreb til dig, til fri afbenyttelse.

Så kan du jo teste det af og se om du oplever, at kunne indvirke på hesten med denne teknik. Jeg vil elske, at høre om dine erfaringer eller overvejelser i den forbindelse 🙂