Fluen, hjælperne og edderkoppespindet -eller hvorfor lediggang er roden til afspænding af din hest :-)

I januar brækkede jeg armen og det er faktisk indirekte derfor jeg sidder og skriver dette blogindlæg nu.

For det gav tid til lidt eftertanke og plads til, at få en god ide 🙂

Jeg starter med lidt om den brækkede arm, så tankerne og så den gode ide, så kender du rækkefølgen 😉

 

Den brækkede arm:

Se i januar gled jeg rigtig dumt på aftentur med mine hunde og brækkede venstre arm. Jeg vidste det med det samme, da jeg hørte det lille smæld -man har vel gjort det før, hehe…

Heldigvis viste bruddet sig at være ukompliceret og to uger i ro med en slynge skulle være nok (og fandt i øvrigt ud af, at min lomme var meeeget bedre end en slynge).

Nå, men så kan man altså ikke rigtig køre ud og massere heste og det er ret træls, når det er det, der er ens job.

Ja…hvem der bare var blevet liggende i sofaen….

 

Men så fik jeg da tid til at tænke;

Tanker om hestens fintfølende krop:

Jeg tænkte, at jeg da godt lige kunne give min egen søde dreng lidt let afspændingsmassage, da jeg efter en uge syntes, at nu kunne jeg godt køre bil igen.

Jeg kunne ikke rigtig ligge kræfter i. Men det er heller ikke så vigtigt.

Over årene som hestemassør er jeg i højere og højere grad kommet frem til, at ‘Less is more’. Det er sjældent jeg bruger voldsomt mange kræfter, når jeg masserer og desto mere udfordret en hest er, desto færre kræfter bruger jeg faktisk: hvis hesten er øm nytter det jo ikke, at trykke for hårdt, for så vil hesten simpelthen ikke være med.

Så jeg fandt alle mine blideste teknikker frem og gav Dinde en kærlig og iøvrigt tiltrængt behandling. På grund af frost på folden gik han nemlig og spændte godt op.

Hyggede mig over hvor godt han tog imod og over, at jeg trods alt godt kunne behandle min egen hest med en brækket arm, selv om jeg ikke synes jeg kunne køre ud, da jeg ikke fx kunne lave stræk eller bruge alle mine teknikker. Jeg vil jo være sikker på, at kunne tilbyde mine kunders heste lige præcis den behandling de har mest brug for.

Og kom så til, at tænke på, at der er en del, der har spurgt mig om de nu også kunne have glæde af mine hestemassagekurser, når de havde gigt, ikke var store, stærke eller havde en aller anden form for nedsat mobilitet.

Jeg har altid sagt (og mener stadig), at man ikke skal være stærk for, at massere heste!

Men jeg fornemmer også, at nogen faktisk har fravalgt mine kurser netop fordi de ikke helt kunne tro, at dette var sandt.

 

Og nu er det så jeg tænker; “jamen altså; tænk på fluen. Fluen som vores hest kan fjerne ved, at vibrere ganske let med sin hud.”

TÆNK engang, at det store dyr overhovedet kan mærke en lille flue, der sidder stille på dens krop!

Sikke et helt utroligt fintfølende væsen! (Altså hesten – ikke fluen, haha)

 

Og tænk på hvordan en dygtig rytter kan ride sin hest for helt fine hjælpere.

Ganske lette signaler; en tøjle der ligges med få grams tryk mod halsen, en schenkel der let (som en flue, fristes man til at sige) berører hestens flanke og rytterens vægt, der forskydes ganske let, kan få et flere hundrede kilo tungt dyr til elegant, at skifte retning, tempo og form, sætte af i et spring eller bringes til standsning.

(og jow jow, der er vi jo ikke just alle i vores ridning, men MULIGHEDEN er potentielt til stede, så længe vi er i nærheden af en hest, fordi ALLE heste kan mærke et tryk så let, som et flueben!)

 

Så set i det lys er det jo ikke sært, at selv helt lette massage og afspændingsteknikker kan gøre en mærkbar forskel for en hests velvære.

Slet ikke, når man så oveni ved, at hver eneste del af hestens krop -muskler, knogler, organer osv- er forbundet med hinanden via det utrolige bindevæv, der kan sammenlignes med et edderkoppespind; berører du et edderkoppespind ganske let i den ene ende, vibrerer det også ganske let i den anden ende.

Og det er via dette princip, at selv meget lette afspændingsteknikker virker.

Flippet ik!? Jeg synes at hestens krop er et ufattelig spændende arbejdsområde 🙂

 

Ideen:

På grund af alle disse tanker, fik jeg ideen til:

Et nyt onlinekursus!

Og dette kursus skulle:

  1. Være SUPER enkelt. Et let og overkommeligt ‘minikursus’.
  2. KUN indeholde teknikker, der principielt skal kunne udføres med en brækket arm (forstuvet håndled, slidgigt eller andre former for nedsat mobilitet).
  3. Være for ALLE. (høj eller lav, stærk eller svag, ung eller gammel, mobil eller med nedsat mobilitet)
  4. Med indhold, der trods sin enkle form og lette og superbilde teknikker skulle kunne AFSPÆNDE enhver hest, fra shetlænder til shire og alt der imellem. EFFEKTIVT.
  5. Og så for en investering på et så tilpas niveau, at dét ikke skulle kunne være en undskyldning for, at snyde sin hest (og sig selv) for en god hyggestund, med behagelig afspænding 😉 Så for et beløb der svarer til hvad jeg tager for een behandling af en hest får du dette kursus, der ikke blot giver dig muligheden for at give din hest een, men uendeligt mange afspændingsbehandlinger.

NU er kurset endelig på plads og jeg synes jeg er kommet i mål.

 

Jeg har valgt at kalde kurset:

LESS IS MORE – simpel afspænding for din hest, som du SELV kan udføre.

 

Dét kursus kan du nu få fingrene i (og gøre din hest noget så veltilpas samtidig).

 

Her er hvad du får :

  • Instruktions-videoer og tekstdel.
  • Som ligger online, så det ikke fylder op i din computer.
  • Som du kan komme til fra både din smartphone, tablet og computer.
  • Som du har ubegrænset adgang til – ALTID.
  • Og med viden og teknikker, der ikke kan slides op, men som kun bliver bedre og bedre, jo oftere du bruger dem.

 

Hvordan du får fat i det? Bare klik her!

-Så er du i gang om få minutter.

Og sig så ikke, at lediggang er roden til alt ondt 😉

Synes du ikke du har tiden til, at tage kurset lige nu? Pyt, køb alligevel; for du kan bare vente med at se det til du har tid. Det forsvinder ikke. Du har ubegrænset adgang og kan se det igen og igen, når du vil og hvor du vil.