Du kan da selv massere din hest.

Hestemassage to gange om ugen er mange penge!

Ja som overskriften siger: du kan selv massere din hest langt hen af vejen.

Og hvorfor pokker skriver en hestemassør nu det? Er det ikke dårlig forretning?

Måske, men det tror jeg ikke, for som hestemassør er det mit oprigtige ønske, at de heste jeg masserer får mest muligt udbytte af mit arbejde og deres ejere lige så.

En hest, der for eksempel har problemer med hård og spændt rygmuskulatur, på grund af en dårlig sadel, ved jeg, at jeg virkelig kan hjælpe med at få ryggens muskler til at blive elastiske og sunde igen. Det kræver bare, at jeg i en periode kommer ret ofte. Gerne to gange om ugen, måske endda tre i den første uge.

Det samme gælder en hest i intensiv træning og konkurrence: to gange om ugen er passende mængde massage for et godt vedligehold og forebyggelse af muskel skader. For fritidshesten er det hver anden eller tredje uge.

Så er det lidt frustrerende, at det har hestens ejer simpelthen ikke råd til og derfor kan jeg ikke skabe den effekt, som mit håndværk faktisk giver mulighed for.

Men helt ærligt. Jeg har selv hest. Jeg har heller ikke råd til at have behandler ude flere gange om ugen på fast basis! Jeg forstår udemærket, at selv den flinkeste og mest rundhåndede hesteejer til trods for min anbefaling først inviterer mig igen efter to til fire uger eller mere.

Men hvad gør man så?

 

Ved du hvad? Du kan faktisk godt selv hjælpe med, at hjælpe din hest. Alle med en smule indføling og lidt ekstra tid, kan hjælpe deres hests sundhed på vej med en god gang massage.

Det vil være klogest at få noget undervisning først for at få teknik og teori og lære hvad man bestemt ikke må og hvordan man opnår bedst effekt. Men det er ikke nødvendigt at tage en hel hestemassør uddannelse, for at forebygge stivheder og skader. Slet ikke hvis man i øvrigt allierer sig med sin lokale massør, kiropraktor, osteopat eller anden relevant behandler

De kan give dig vejledning om do’s og dont’s i forhold til din hests aktuelle situation.

(Husk at massage, hverken din eller andres, kan stå i stedet for dyrlæge hvis du er det mindste i tvivl!!!).

 

Og du kan lære det.

Det er derfor jeg har lavet et kursus i hestemassage til husbehov. Det er ikke for at bilde nogen ind, at de kan blive hestemassører efter fem timers undervisning, eller fordi jeg vil prøve at konkurrere med de glimrende udbydere af hele hestemassør uddannelser.

Men det er simpelthen for at give hestemennesker muligheden for, at kunne tage endnu bedre vare på deres heste. Og give mig muligheden for at se endnu flere heste blive hjulpet af effektiv massage.

Brug teknik og indføling.

Årsagen til at kurset hedder “Intuitiv hestemassage til husbehov”, er fordi der bliver lagt vægt på ikke bare nogle enkle og let tilgængelige teknikker og basis teori, men også på at bruge sin intuition og evne til indføling, da det vil være meget nyttigt at kunne mærke de små tegn og signaler, der fortæller om hvor hesten har mest (og mindst) brug for massage, når du står ude i stalden.

Og det bedste af det hele er, at hestemassage også er med til at knytte bånd mellem hest og massør, så ved at begynde at massere din hest selv, kommer du både til at lære den bedre at kende og knytte stærkere bånd imellem jer.

(Så hvad venter du på? Tjek hvor der er et kursus nær dig 😉  )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *